Boris FX Mocha Pro 2022
Boris FX Mocha Pro 2022 64-bits versie
695,00
Prijzen incl. BTW

Boris FX Mokka Pro 2022 Bekroonde planaire tracking

Mocha Pro is de wereldberoemde software voor planair volgen, rotoscoping, objectverwijdering, stabilisatie en mesh-tracking. Mocha is essentieel voor VFX en postproductie en is bekroond met prestigieuze Academy en Emmy Awards voor zijn bijdrage aan de film- en televisie-industrie. Boris FX viert met trots het 20-jarig bestaan van de innovatieve planaire trackingtechnologie met de versie 2022.

Wat is er nieuw in Mocha Pro 2022?

Prestaties, snelheid & kenmerken

 • Apple M1 verhoogt snelheid op nieuwe Mac-hardware
 • Adobe MFR-ondersteuning - AE Multi-Frame Rendering
 • VFX Platform 2021 met verbeterd kleurbeheer
 • Invoegen met PowerMesh: verbeterde workflow voor warped surface compositing
 • Nieuwe Planar Tracking-functies leveren tracking- en roto-resultaten van de hoogste kwaliteit
 • Nieuwe exporten voor Nuke, Silhouette, Alembic, en Mistika.

Module invoegen met PowerMesh

De verbeterde Insert Module bevat warped surface compositing aangedreven door PowerMesh tracking voor een nieuwe gestroomlijnde workflow.

Nu kan mesh-tracking worden gerenderd met bewegingsonscherpte! Nieuwe workflow brengt tracked insert compositing naar editing hosts zoals Premiere, VEGAS, en Media Composer. Maak eenvoudige match-bewegingen af in één AE-effect zonder precomps!

Bevat 12 nieuwe overgangsmodi, verbeterde renderkwaliteit, bewegingsonscherpte en een nieuwe Grid Warp-interface om bronelementen te buigen/vervormen.

Verbeterde traceringsworkflows

Verbeterde traceringsworkflows

 • Nieuw! RGB-kanaalvolging en RGB-weergaveknoppen
 • Nieuw! Multi-linklagen en mesh-tracking koppelen aan bestaande planaire-tracklagen
 • Verbeterd! Snel stabiliseren in viewer per laag voor verbeterde roto-workflow
 • Verbeterd! Dopesheet voor keyframe bewerken, schuiven en navigatie
 • Verbeterde roto-exports voor Nuke en Silhouette met split track en spline keyframes
 • Nieuwe export! PowerMesh naar Nuke Tracker en PowerMesh naar Alembic transformeert.

Waarom Mocha Pro?

De meest betrouwbare tracking

De meest betrouwbare tracking

Stevige planaire tracking vormt de kern van alle Mocha Pro-modules. VFX-artiesten wenden zich tot Mocha vanwege het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid bij de moeilijkste shots.

Mocha is veelzijdig, dus gebruik het zoals u wilt...als een standalone applicatie, of als een plug-in in uw favoriete host.

Mocha Pro kan tracking, roto-vormen, lenskalibratie en 3D-gegevens exporteren in een groot aantal formaten, of renderen naar een bestand of terug naar uw host.

PowerMesh

PowerMesh

PowerMesh maakt een krachtig sub-planair trackingproces mogelijk voor visuele effecten en rotoscoping. Mocha Pro kan nu kromgetrokken oppervlakken en organische objecten volgen, waardoor het nog krachtiger is voor wedstrijdbewegingen en digitale make-upopnamen.

PowerMesh is eenvoudig te gebruiken en sneller dan de meeste op optical flow gebaseerde technieken.

Render PowerMesh gestuurde inserts als composieten of RGBA-uitsnijdingen.

 • Uitvoer van een omgekeerde warp/gestabiliseerde weergave voor geavanceerde verf- en VFX-taken.
 • Gebruik PowerMesh om rotovormen aan te drijven met minder keyframes.
 • Exporteer mesh vertices naar After Effects Nulls, Nuke tracking, of Alembic voor Flame, C4D, en meer 3D-ondersteuning.
Roto met minder keyframes

Roto met minder keyframes

Mocha's maskeer-workflow bevat tracked spline-tools om het maken van vormen te versnellen en handmatige keyframes te verminderen. Exporteer of render roto naar de meeste populaire hostapplicaties.

X-Splines en Bezier splines met magnetische hulp voor randafsnijding en Area Brush-tool helpen gedetailleerde maskervormen te maken - zonder tekenvaardigheden.

PowerMesh warped splines leveren nog nauwkeurigere resultaten bij het maskeren van organische bewegende objecten zoals musculatuur, huid, stoffen, en meer.

Plug-inoptie voor flexibiliteit

Plug-inoptie voor flexibiliteit

Mocha Pro's geïntegreerde plug-inoptie levert een efficiënte workflow met behulp van de media-engine van de host. Start Mocha Pro vanuit uw favoriete hosts:

 • Adobe After Effects & Premiere Pro
 • Avid Media Composer
 • OFX-hosts: Autodesk Flame, Foundry NUKE, Blackmagic Design Fusion, VEGAS Pro, HitFilm, SGO/Mistika, en Boris FX Silhouette.

De plug-in kan worden gekocht door host. Een multi-host plug-inlicentie is inbegrepen bij de standalone-toepassing en de Boris FX Suite.

Verwijder objecten en draden

Verwijder objecten en draden

Verwijder ongewenste elementen, draden, rigs, tracking marks, en 360-camera's. Genereer schone platen voor enorme tijdwinst

De Remove Module is een geweldig alternatief voor traditionele kloontechnieken om objecten te verwijderen. Het detecteert automatisch tijdelijk schone frames om pixels te mengen en uit te lijnen met weinig gebruikersinput. Het is als Content Aware op steroïden!

Mega schone platen! Behalve voor het verwijderen van objecten, kan dezelfde technologie ook worden gebruikt om een groot, aan elkaar gehecht beeld te maken uit meerdere frames.

Scherminzetten en wedstrijdbewegingen

Scherminzetten en wedstrijdbewegingen

Render nauwkeurige wedstrijdbewegingen en scherminserts met realistische bewegingsonscherpte of kromgetrokken vervormingen. De Insert Module kan nu worden aangestuurd door PowerMesh en heeft verbeterde compositing met hogere kwaliteit sub-sampling en blend-modes.

Vernieuwd Grid Warp-tool kan gebruikt worden om insertelementen te buigen en te vervormen zodat ze passen bij gebogen en vervormde oppervlakken.

Insert is ook te combineren met Lens Module voor realistische VFX-compositing op lensvervormd beeldmateriaal.

Camera- of objectbeweging stabiliseren

De stabilisatiemodule kan de camerabeweging vergrendelen of stabiliseren op basis van geselecteerde tracking-lagen. Gestabiliseerde trackinggegevens exporteren of een gestabiliseerde clip renderen.

Met PowerMesh-tracking ingeschakeld, kan de Stabilize Module een invers vervormd afgevlakt oppervlak produceren voor verfreparaties. De oorspronkelijke beweging wordt gemakkelijk teruggekoppeld naar het origineel.

Voor algemene bewerking helpt een vloeiende optie met selecteerbare ankerframes om hoogfrequente jitter te verminderen en toch de oorspronkelijke camerabeweging te behouden. Gestabiliseerd beeldmateriaal centreren, schalen of bijsnijden op basis van door de gebruiker aangestuurde tracking.

Werken met lensvervorming Werken met lensvervorming

Werken met lensvervorming

De lensmodule biedt een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken interface om de vervorming van cameralenzen te kalibreren. Verwijder ongewenste lensvervorming of pas de vervorming realistisch aan op composiet.

Lenskalibratiegegevens kunnen ook worden geëxporteerd en ingelezen in Nuke's STMap node of andere VFX-toepassingen.

360/VR: een vereenvoudigde 'Undistort/Distort'-workflow maakt mono of stereo clean-ups op equirectangular beeldmateriaal eenvoudig.

Stereoscopische workflow

Stereo 3D planair tracking, maskeren, en objectverwijdering workflow.

Mocha ondersteunt native stereo 3D en 360/VR stereoformaten. Deze unieke workflow maakt gebruik van planaire trackinganalyse op 'both eye-weergaven' om handmatige offsets en vervelend keyframewerk te verminderen bij stereo-D3D rotoscoping, tracking, 3D-camera-solve en objectverwijdering.

Mocha Pro 2022 is de ultieme metgezel voor stereo 360°-projecten in Adobe After Effects & Premiere Pro.

3D Camera Solver

3D Camera Solver

3D-match-moving-mogelijkheden oplossen met planair gemak.

In tegenstelling tot cameratracking op basis van kenmerken, lost Mocha de 3D-camera op op basis van door de gebruiker geselecteerde vlakke gegevens. Deze snelle en gebruiksvriendelijke oplossing is ideaal voor decoruitbreidingen, 3D-tekst en het volgen van deeltjes. Bovendien kan de 3D-solver worden gebruikt om andere 3D-trackingtoepassingen te helpen bij moeilijke opnamen met weinig detail of aanzienlijke occlusies op de voorgrond.

Exporteer naar FBX voor ondersteuning van Flame en Nuke of installeer de gratis AE 3D Track Import-plug-in om in een After Effects-compositie te plakken.

360/VR

Geoptimaliseerd voor 360/VR Geoptimaliseerd voor 360/VR

Geoptimaliseerd voor 360/VR

Bekroonde 360°-videotools voor volgen en maskeren, horizonstabilisatie, camera- en objectverwijdering, Nadir Patching, en sferische videopost.

Een native mono en stereo 360° geoptimaliseerde workflow vereenvoudigt sferische videopost-productie-uitdagingen: werk over de naden heen met minder pre-comps, nesting of rendering.

Heeft u 360 editing plug-ins nodig voor Avid, Adobe of OFX? Kijk eens naar de Continuum VR Unit

Systeemeisen

 • Besturingssysteem:
  • macOS: 10.14 of 10.15 op 64-bit Intel of 10.15+ op Apple M1 arm64.
  • Windows: Windows 8, Windows 10, en Windows 11 op x64.
  • Linux: Red Hat Enterprise Linux 7-8, CentOS 7-8, of een compatibele distributie op x86_64.
 • Aanbevolen hardware:
  • Processor: Intel Core i7 van de derde generatie of gelijkwaardig, Apple M1 arm64.
  • Memory: 16 GB +
  • Schijf: high-speed disk array of NVMe SSD
  • Grafische kaart: NVIDIA Quadro K4000 of gelijkwaardig
  • Monitor: 1920×1080 of hoger
  • Netwerk: moet een ingeschakelde netwerkadapter hebben (wifi of ethernet)
 • Minimale vereisten
  • Processor: x86-64 of Apple M1 arm64.
  • Geheugen: ten minste 4 GB
  • Grafische kaart: voor GPU-tracking, moet OpenCL 1.2 ondersteunen, voor CPU-tracking, OpenGL 2.1 Monitor: minimumresolutie 1200×800 pixels
  • Netwerk: moet een ingeschakelde netwerkadapter hebben (wifi of ethernet)